Muntliga skitnationella avklarat

Fy vad jag hatat muntliga prov, framföranden som bara blir skit. Jag var skitnervös när jag skulle gå fram och det slutar med att jag glömmer nästan hälften. Jag hade övat SÅÅ mycket, men om jag bara hade övat lite till så hade det klart gått bättre..
Eller om jag bara kan lära mig att slappna av, vi är ju ändå bara 13 i klassrummet.

Nu är det i alla fall överstökat och jag hoppas grymt mycket på ett VG i svenska B. Om det inte blir ett VG så överväger jag funderingar om det är något fel på min lärare.

Jag pratade om att sociala medier förstör koncentrationen för mig, och så sitter jag här - ironiskt nog.
Jag ska baaara.. och SEN ska jag börja jobba med de skolarbeten som jag har kvar, jag känner att det muntliga provet tog mycket av min engergi och att jag snart kan komma back on track igen.

Prioriteringslistor och planeringar är nog ganska bra, och jag måste ta vara på den sista tiden jag har kvar här nu. Om jag inte gör det så kommer jag inte kunna få de betygen jag söker.
Bara att kämpa på :)


Spara spara spara spara

Phew, det har varit en ganska lång dag idag.
Kom precis på att jag skulle komplettera mitt prov imorgonbitti, suck. Jag får försöka kolla igenom det hela och sen kanske jag kan diskutera mig till ett bättre betyg. Jag vet att det är ett fult trick, men jag är INTE den enda i klassen som använder sig av det. Jag tror nästan att det är min enda chans, haha.

Idag fick jag massor gjort i verkstaden, jag har bara ett (riktigt jobbigt) moment kvar. Och det kanske jag hinner nosa på imorgon, härligt. Jag har gjort några små mål som jag ska försöka genomföra varje vecka, jag ligger nästan tre veckor före den planeringen. Och den har jag gjort med tanke på vad jag tror att jag själv kan prestera. Betyder det att jag har blivit bättre under den tiden vi har haft vikarie, eller underskattar jag bara min egen förmåga?

När jag kom hem hade jag bestämt mig för att ringa till de sommarjobb som jag lämnat CV till.
Jag rinde det jag ville ha först, chefen sa att de troligtvis behövde mer folk i Juli. På sekunden bestämde jag mig för att jobba hela Juni ut på Burger King, då har jag det beslutet avklarat och det känns så UNDERBART SKÖNT!

Jag ringde till två ställen till, det ena stället väntade på ett besked från en av deras anställda om hon kunde jobba i sommar. Så där kan jag inte få svar förrän om 3-4 veckor.

Och det sista stället jag lämnat CV till sa ett blankt nej, de hade redan tillräckligt med helgjobbare som skulle ta över i sommar. Han verkade endå så tråkig att jag inte vill jobba där om jag ska vara riktigt ärlig.

Jag lämnade även ett CV till en annan butik också, men det är en ännu mindre butik och det känns omöjligt att få ett jobb där, jag vet att man inte ska tänka så, men jag hoppade över den butiken.

För att vara på den supersäkra sidan så ringde jag även ett till butiksjobb i Linköping, och de hade ännu inte bestämt sig över vilka som skulle sommarjobba. Så där kan man fortfarande lämna in CV, det värsta är att jag avbröt "the boss" och missade när det skulle vara inlämnat senast. Men jag tänkte lämna in det så fort jag kan, så kanske jag har en chans ändå :)

Jag fick även min lön idag, också en glädjespridare. Jag ska nog göra en budget över min ekonomi, så jag vet vad jag kan förvänta mig. Jag sparar varje månad, hela lönen för att kunna använda den när jag behöver.
Exempelvis; när man ska hitta på någonting, får en oväntad utgift eller liknande. Buffert så att säga.
Den här månaden ska jag nog ta det lite som det kommer, bara slappna av och inte tänka så mycket på pengar.
Jag kanske får tillbaka från skolan ändå, om vi kan bevisa felet som uppstått när vi köpt ut guldet som vi använt.

Glöm inte, spara spara spara. Det ÄR viktigt, även om det inte känns aktuellt - någonsinn, så kommer det att behövas förr eller senare.


chefer jobbar inte på söndagar

Gjorde nyss ett försök att ringa till ICA och Konsum i Kisa, där jag har planerat att sommarjobba.
Men ingen chef jobbar ju på en söndag, såklart. Jag gör ett nytt försök imrogon istället, men jag börjar bli nervös över det här nu, jag behöver verkligen ett sommarjobb. Om jag blir utan så klassas jag som arbetslös - jag vill inte jag vill inte jag vill inte !

Nej, inga sura miner nu. Jag SKA ha ett jobb, jag har ändå ett jobb fram till sista juni. Jag får bo hemma annars, eller jobba på MAX och bo hos pojkvännens mamma :)

Det löser sig alltid - eller hur?


Hur blev klockan halv tio?!

Det här med sommartid känns ju kanske inte så roligt när man beräknat helt fel. Men som tur är så börjar jag inte jobba förrän fem ikväll. Men jag som tänkt gå upp i tid, så jag inte förstör dygnsrytmen. Det blir väldigt knasigt.

Nu ska jag njuta av min frukost - havregrynsgröt. Jag tror ärligt inte att jag kan äta det resten av året för jag har redan tröttnat, jag måste ha någonting KALLT nyttigt. Det blev lite lyxigare till gröten idag - apelsinjuice.

Ska spendera förmiddagen med att fixa med skolarbeten och jobbsökningen, nu börjar jag bli nervös över att ringe med tanke på att de inte har kontaktat mig tidigare. Men BYT inställning, det här kommer gå bra:D

nytt system

godmorgon, jag vaknade faktiskt för nästan en timme sen - helt otroligt.
Lätt att det blir så när man har solen RAKT genom fönstret och man inte (efter tre år) äger några vettiga persienner. Sitter och äter frukost nu, samma gamla vanliga (havregrynsgröt) fast med en lyxig touch den här gången (blåbär och liite socker).

När jag ändå vaknade för en timme sen så funderade jag på om jag skulle tvätta idag istället för imorgon. För ikväll ska jag jobba, och man vet ju aldrig när det kommer en busslast med hockeyfans. Och nu är jag pigg, riktigt pigg. Det kanske är så när man väcks av solljuset.

OH SHIT, påtal om ljus så ska man ju flytta fram klockan, det MÅSTE jag kolla upp om det är natten mellan lördag/söndag eller om det är söndag/måndag. Jag tror det är söndag/måndag..

Jag vill verkligen jobba ikväll, jag har varit ifrån jobbet för länge och så är jag sugen på en saftig burgare :D
Back to work, ska snart ner till tvätten igen och sen tänkte jag (när jag ändå är igång) att jag skulle gå till återvinningsstationen med diverse saker.

Have a great day :)

Hjärtat

God.. eftermiddag, middag, förmiddag?
Idag har det varit ganska roande i skolan, verkstadstiden gick bra och jag lyckades forma en guldblomma ganska okej ändå. Efter två tidigare försök så är man lite extra försiktig.

Till lunch kom en kille i klassen på att vi har betalat för mycket när vi köpt ut våra guldalster. Vi har betalat dagspriset för 24 karats guld, jämfört med 18 karat som vi egentligen ska betala för. Det är en skillnad på ca 25% billigare. Jag ska egentligen ha tillbaka 700 kr, så vi ska kolla upp det där när Rolf kommer tillbaka från semestern.

Och så hade vi ju prov idag också, det blev en total blackout på ett ord och två svårare frågor som ingen tänkt på att öva på (så där blev det fel, totaltfel). Men det är väl bara att le och vara nöjd att resten blev helt okej.
Vi fick våra tillverkningar från glashyttan i Mantorp idag. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta åt mitt hjärta, det fanns några skavanker här och där..

Jag kom hem för en och en halv timme sen, och har inte gjort något mer sedan dess. Jag började kolla runt bland gamla bekanta på facebook. Och jag tror att jag har kommit till ett förlåtande och förståeende stadie efter 2,5 år med ogillande, svikande, och nästintill hatande känsla gentemot denna person.
Jag tror att alla någongång kommer till det stadiet att man vill veta hur någon man ogillat väldigt länge har det. Jag förstår om inte alla har medkänsla för andra människor, och jag skulle ALDRIG kunna tänka mig att träffa denna person igen. Men jag är självklart nyfiken om han/hon har förändrat sig överhuvudtaget.

Hjärtat- alla har det, alla använder det inte hela tiden. Men jag tror innerligt att man någongång lär sig att använda det även om det inte syns.

*Gilla

Det skulle finnas en STOR gilla knapp här.
Jag slår ett slag för "Jobbjägaren" som går mellan 20.00-21.00 varje torsdagkväll nu framöver.
Det är faktiskt givande för en utomstående att titta på hur man ska göra och en liten push inför jobbsökandet nu till sommaren. Jag längar nästan till söndag då jag äntligen kan ringa till personalansvarig på ICA.

Jag vill SÅÅ gärna veta ett svar, ha ett resultat över det jag har sökt. Av det CV jag filade på under en vecka.
Jag vill ha klart för mig om det blir sommarjobb eller inte, om jag får jobba i Mjölby fram till sista juni.

Det var nog allt jag ville säga, ett plus för Jobbjägaren som sagt :)

Ingen betalning so far

Man känner sig lite lurad när man fortfarande inte fått pengar från den där LP skiv-köparen.
Antingen har han gått upp i rök eller så har han bara inte fått mitt mejl. Jag ska skicka ett sen :)

Den här dagen har varit längre än andra- skolmässigt sätt.
Vi slutade egentligen vid tre, men hade ett möte med rektorn angående massa saker (bland annat handledare till projektarbetet). Och nu är jag uppriktigt sagt helt slut i huvudet, för att sitta och lyssna på en rektor i nästan tre timmar är påfrestande.
Och just nu kan jag inte säga om vi kom fram till något riktigt bra beslut, vi fick inget konkret svar på det. Men på måndag ska vi gå till honom igen och kolla om han har fixat en handledare till oss (som faktiskt var det största problemet).
Klockan tickar iväg så snabbt när man har varit i skolan så länge. Vi köpte mat på ICA för att klara oss hela kvällen, och hade vi inte gjort det så hade i alla fall inte jag klarat mig.

Dags att kolla igenom provet/förhöret tills imorgon innan ögonlocken trillar ner. Påfrestande dag som jag hoppas kommer löna sig i slutändan, man kan ju alltid hoppas.

Lyckad affär !

För några dagar sen mejlade en angående min samling med LP skivor som jag lagt ut på eniros köp- och säljsajt.
Och de skivor som legat hos mig i snart två år skulle äntligen få en ny ägare.
Han verkade jättetrevlig och vi kom överens om ett pris - 530 för allt. 
Men jag tänkte fel ! när jag väl skulle få betalningen så blev det 450, helt fel. 
Så jag rinde upp, för rätt ska vara rätt och jag skulle skicka mitt kontonummer och få 100kr till som avtalat.

Hederliga människor, det gillar vi ! 
Och nu är han ca 100 skivor rikare, och jag får en reskassa tills jag ska till Bulgarien. 


Bakisdag och LP skivor

Igår blev det, som fler andra gånger. Och jag känner inte för att gå in på detaljer, men det var inte världens bästa dag kan jag inte påstå. Jag längtar till sommarlovet och studenten nu.

Jag kanske blir av med mina LP skivor som har legat här och samlat damm, någon fotosnubbe från Lkpg ville komma och kolla på dem - IDAG.
Kanske inte är så lämpligt idag just, när mitt badrum ser ut som skit och mitt hår har färgat halva lägenheten svart.
Jag hade ju svart hårspray igår, och det fastnar ÖVERALLT. Jag är svart på hela ryggen, så jag tror jag måste duscha en gång till.

Det var ändå ingen som brydde sig om hur man såg ut eller vad man var på maskeraden. Det var trevligt till en början, men jag orkade inte stanna längre så vi gick hem.

Dags att fixa en bättre frukost och städa lite här tror jag, kan ju inte se ut som skit när man får besök och ska försöka sälja en bunt med LP skivor.


vitt smink och svart hår

Missade att skriva igår, satt först och försökte klura ut vad jag skulle vara för något på maskeraden på lördag.
Temat är extremt och det är extremt svårt när man har noll fantasi.
Och så råkade jag glömma min dataladdare som var i skolan för att en klasskompis lånat den..

Men jag googlade på extrema sminkningar, och kändisar.. och VIPS, där hade vi två på direkten.
Frågan är bara hur jag ska presentera min tolkning av temat.. extremt sminkad eller extrem person?

Igår ringde även min chef när jag var i skolan (som tur var var det verkstadstid och då kvittar det om man går ifrån en stund). Han ville bara påminna om personalmöte på lördag (som jag inte hade någon aning om för att jag inte jobbade i helgen). Och när jag kom hem från skolan så glömde jag mobilen i jackfickan, som för övrigt är en väldigt vanlig företeelse. Och eftersom att man lämnar jackan i hallen, och inte har ljudet på mobilen så missar man ibland ett samtal eller två. Den här dagen var det två, plus ett sms.

Som tur var så var det inget viktigt, en arbetsledare från jobbet hade ringt för att påminna om personalmötet på lördag (för det visste ju inte jag, haha). Och så var det pappa som ville diskutera uppsägningspapper för lägenheten.
Det känns helt sjukt, om 85 dagar tar jag studenten, och om nästan tre månader flyttar jag härifrån.

Idag köpte jag vitt smink och svart hårspray, för maskeraden. Men jag har funderat på att "go to the extreme of extreme itself" genom att fixa lins och vita ögonfransar, men jag vill nog inte lägga ut masssor med pengar på en kväll. Jag har ju resten, sminkningen i ansiktet (som är en stor del av den här karaktären) och hårfärgen. Jag har också skaffat kläder som ska passa personen i fråga.

Det ska bli kul med maskerad, undrar hur alla andra kommer se ut :)

Now ther's no turning back

Nu har jag lämnat in uppgiften ändå.
Jag vet inte om jag ska pusta ut eller bli orolig, jag väljer nog det första alternativet.
Jag har gjort vad jag har kunnat, det var inte bara en svår uppgift, det var lite av en tolkningsfråga också.
Hon är lite klurig våran samhällslärare, men det är nog ganska lärorikt det också.

Jag ska nog bara ta det lugnt resten av kvällen. Jag behöver krafter tills morgondagens verkstadstid.
Om jag blir klar med blomringen så finns det ingen tvekan om jag klarar av collielåset - en i klassen blev klar idag. Jag blir nog lite avis/ imponerad /prestationsmotiverad, eller prestationspåverkad ändå, även om det är ens eget ansvar att prestera och jobba i skolan.
Jävla skit att vara sjuk, man missar så mycket.

Men jag känner det, nu när jag klarat av ytterligare ett skolarbete - jag är på bättringsvägen :D

Muffins nummer två slinker ner

Försöker mig på ett skolarbete som jag håller på att gå i taket på..
Det är analyseringar hit och dit, och jag känner snart att jag överanalyserar hela skiten.

Och när jag håller på med skolarbeten, och upptäcker att jag blir godissugen så blir jag även sugen på att baka.
Muffins gjorde jag hur mycket som helst förut, oftast för att fly från skolarbetna istället för att sätta mig ner, fokusera och få något gjort.
Jag känner inte att jag har fått något gjort idag heller, och troligtvis får jag inte det på resten av timmarna innan det är dags att lägga sig.

Det är så typiskt mig, jag är inne på min andra muffins och min hjärna börjar redan gå på trögvarv. Dags att ändra tillbaka till mina bra matvanor igen (efter förkylningen, jag lovar).

Ska kolla igenom arbetet igen, sen ska jag nog fan lämna in det.. och jag riskerar ju inte att få ett IG efter den ansträngningen jag har gjort. Men om jag bara får ett G blir jag nog också lite besviken.
Och GUD så skönt det skulle sitta med en överraskning - sara, det här var jättebra.. du får ett MVG på den här uppgiften.

In my dreams, huh?

Hemma

Torsdagen började bra, det var helt okej i skolan (trots att det bara var kärnämnen) och jag kände mig på bättringsvägen.
Men när jag väl skulle ha övningskörning på körskolan så blev det jobbigt.
Jag slutade 15.00, och skulle övningsköra vid 16.00, så jag går dit direkt och sätter mig vid datatesten där det är FULLT med elever. Jag sitter där en timme och går sen ut till receptionen.

Men då säger min "ursprungliga" lärare (vi kan kalla honom A) att jag inte ska köra. Han har (på grund av mitt byte av lärare förra veckan, vi kallar honom B) antagit att jag inte vill köra med honom för att jag sa till B att jag tyckte att han förklarade bättre.
Men eftersom att B inte har lika mycket tider som A, så sa jag till receptionisten att jag gärna kör med båda, för mig kvittar det.
Men nu när A tog bort mig från alla hans bokningar (vilket jag tycker är JÄVLIGT fel, eftersom att han inte meddelade detta till mig).
Men som tur var så sa lärare B, som ändå var i närheten att han kunde köra med mig lite senare. Så jag stannade en halvtimme till, och efter fem minuter kommer receptioninsten in och frågar om jag kan stanna en timme till..
VA?! (då har alltså hon dubbelbokat den tiden med lärare B, och jag får gå hem och äta, för att komma tillbaka 17.30 istället).
Vid det här laget är jag ganska irriterad, allt handlar om den där receptionisten och lärare A som bara strular till det.
Men när jag är påväg hem i regnet ringer lärare B och säger att han ändå tänkt köra med mig.
När vi kommer tillbaka till körskolan byter jag till en tredje lärare för att lärare B inte har lika mycket tider som (låt oss kalla honom C).

Nu är jag hemma, för min syster kom till mig igår. Hon ansåg att jag inte var tillräckligt frisk så jag kände efter och ringde till jobbet direkt. Vi åkte tillbaka till Rimforsa och nu sitter jag här, nästan sjukare än i onsdags (igen) och jag orkar inte vara sjuk längre. Jag tror inte jag hade orkat jobba heller, men min hjärna är så inprogrammerad till att vilja jobba att jag känner mig dålig som stannar hemma.
Men jag ska försöka göra skolarbete och bli frisk (för en gångs skull).


Mejl på tyska

Idag har det varit en väldigt bra dag (sjukmässigt sätt). Jag vaknade och var utvilad, orkade laga ordentlig lunch och middag. Jag har inte haft någon feber alls och jag har fått ett skolarbete inlämnat och ett påbörjat.

Jag fick även betyg på det arbete jag lämnade in igår (historian). Och det var goda nyheter- på TYSKA.
Våran historialärare är även /har varit språklärare i tyska och han älskar det. Så det blev svar på tyska, som tur var kunde jag (med stavfel) lista ut betyget.
Och påtal om min roliga historialärare så kom jag att tänka på hans förkärlek till tyskland och Ryssland (där hans fru kommer ifrån).
När jag kollade på bigbrother förut så fick de som inte klarat av en viss uppgift ett straff - nämligen att fungera som fångar på arbetslägret gulag. Och de fick direktioner på ryska, det hade han haft så roligt åt :P

Jag lämnade även in en uppsats, jag känner nu efteråt att den var lite halvfärdig, men så tänker man alltid. Jag är i skolan för att lära mig och jag får ta det här som en lärdom och övning inför nationella skriftliga som är snart. Imorgon skulle det ändå vara inlämnat och jag hade inte orkat stressa i skolan för att få det klart.

Övningskörning imorgon också, en hel del snö har försvnunnit under de här dagarna - härligt :) Jag hoppas att jag kan sitta fokuserad och att jag lär mig en hel del.

Friskare update

Jag har suttit hemma nu i tre dagar (inne på tredje dagen). Blev sjuk i måndags, det kändes verkligen inte bra att bara skippa skolan sådär. Varför känns det som om man är värsta smitaren bara för att man känner sig mindre sjuk?
Och när man väl inser att man verkligen är sjuk så tycker man så synd om sig själv att allt är tragiskt.
I förrgår började det verkligen gå utför, jag kände mig hyfsat bra på morgonen men natten var ett helvete.
Och när jag vaknade igår kände jag mig ganska bra (med tanke på att jag knappt hade sovit någonting på hela natten), men jag kände att febern fortfarande fanns där.
Under dagen blev det bara värre och jag mådde verkligen skit, men jag fick besök och sällskap av min pojkvän och vi gick ner för att investera i panodil och glass.

Och efter det så blev allt lite bättre, jag kurerade mig med panodil för att få ner febern, åt lite glass för att få lite mer engergi och så blev min natt mycket bättre.
Men när jag vaknade i morse så kände jag ändå att jag inte var tillräckligt frisk för att sitta i skolan och fila guld hela dagen.
Jag kan tänka ordentligt idag, min hjärna känns inte lika trög längre, min kropp har inte ont överallt och jag har faktiskt fått fart på två skolarbeten (ett klarade jag av igår, EN fråga xD)

Jag har även fått uppsägning av lägenheten klar för mig. Vi måste säga upp lägenheten i Mars (tre månaders uppsägningstid) och vi ska betala juni ut. Vi får alltså ha lägenheten fram till 30 juni.
Men då började jag tänka på mitt jobb, om jag inte får något klartecken från sommarjobbet så kan jag jobba kvar i Mjölby fram till den 30 (det är ju alltid något, men sen måste jag flytta tillbaka till mamma och pappa)

Efter det blir jag arbetslös - arbetslös. Ordet känns så långt borta eftersom jag är så inne i "Jag har ju arbetslivserfarenhet, jag kan ta vilket kassajobb som helst".
Och jag tänker INTE bli arbestlös, inte en chans.


Jag kan inte fatta det - än.

Det blev sent igår/ inatt vid newport. Men det var det värt, för jag hade jättekul.
Det började med mat hos en klasskompis, det blev lite senare än tänkt men det gjorde inte så mycket.
Och så gick vi vidare till newport och pratade mest, träffade några gamla "dackeelever" (skolan vi går på) och vi hade allmänt kul.
Men när man har tagit lite att dricka, så hatar man sms som "jag har en sak jag måste berätta, men vi tar det imorgon"
Och ett sånt sms fick jag. Så jag blev såklart orolig och frågade min pojkvän om det var allvarligt.
Men ett lugnande sms kom tillbaka och jag lugnade ner mig.
Och idag fick jag reda på att han skulle komma och laga mat till mig, underbart :)
När vi skulle äta så skulle han gå ner och hämta något i bilen.

Det var en bunt papper..
Så han börjar med att säga "Jag tänkte ju att vi skulle hitta på något när vi firar två år, så vi ska göra dethär.."
Han tar fram ett papper med Skyview (en liten utsiktsboll som åker längs globenbyggnaden) vilket jag tycker är en ganska häftig grej ändå.
Och så tar han fram ett kuvert "och du fyller ju år snart.."
Jag öppnar och det är.. LINKINPARK biljetter. Helt jävla otroligt, jag har velat se dem live sen jag gick i femman, det har varit en dröm. Jag har gillat dem i omgångar, till och från. Men jag har en stark kärlek till det bandet.

Och nu ska jag få se dem LIVE. Jag bröt ihop, brast i gråt..
Eftersom att våra kompisar också ska med på både skyview och linkin park så är även övernattningen fixad.
Utanför globen vid fem, konserten vid halv åtta.. helt jävla otroligt :)

Newport vid åtta !

Idag har det varit en heldag i skolan.
Säkert fyra koppar "choklate dream" från personalrummet och matlåda hemmifrån.
Vi har suttit instängda med "refraktometervätska" så till slut satt alla och fnittrade. Vi har nu även bestämmt att vi ska till Newport, Mjölbys ända uteställe.
Men en drink behöver man när man ändå har 97 dagar kvar i skolan- någonsinn.

Vid lunchtid var en i klassen så pass trött på det här med gemmologi att hon var tvungen att uttrycka sina känslor om yrket.
"Att vara gemmolog räddar ju inte världen precis, det är en rikemanshobby" HAHAHA!

Ska väl äta mat snart igen, känns som om jag har ätit (och druckit) hur mycket som helst idag.. men man måste ju äta innan man ska ut en stund för man vet ju inte hur länge vi sitter där och babblar :P

Ensam fredagkväll

Varför sitter man ensam på en fredag?
För att man inte tänker tanken på att försöka hitta på något med klassen, och varför blir det så?
Och för att ens pojkvän helt enkelt inte heller kommer på tanken att komma hit, troligtvis match imorgon.

Men då kom jag på en lysande idé - att ringa till mamma och pappa, det är ju så att jag inte bor hemma utan får ringa till mina föräldrar som är en timmes bilfärd bort. Så jag rinde och pratade med mamma lääänge och diskuterade mina små frustrationer eller situationer som uppstått under den senaste veckan.
Och så pratade jag även med syster ett tag för att prata om ullaredsresan som troligtvis blir av på påsklovet för att hon så gärna ville åka dit så fort hon fått körkortet :)

Och VIPS- där var en och en halv timme bortpratat, är inte det underbart när man känner att man inte vill göra skoalrbeten på en fredagkväll trots att man borde för att man har så mycket annat på gång, fullt upp varje helg fram till v.15.

Men man FÅR vara avslappnad och bara skita i skolarbetet när man har spenderat ett helt lov med att försöka beta av dem.
Cred till mig, nu ska jag slötitta lite tv om jag inte får en "nu känner jag verkligen för att få något skolaerbete avklarat- kick"
Vilket känns otroligt omöjligt en ensam fredagkväll.

6897 dagar ?!

Fredag, finally tänker ni.
Men jag har inte sån tur att jag får ta helg, än. Imorgon och på söndag har vi en kurs. En gemmologikurs om stenar som bara kan göras på helgen för att de speciella kurslärarna vi har inte har tid annars.
Så imorgon klockan nio ska jag vara i skolan, kul va?

Och nästa helg ska jag jobba, jag har som sagt inte många helger lediga framöver. En vecka 15 men då kanske vi ska till ullared, för syrran ville det nu när hon tagit sitt körkort :)

Jag var bara tvungen att anteckna de 6897 dagarna jag levt (det var nämnligen en gammal klasskompis som lagt till det på facebook och jag var tvungen att kolla upp det :P) www.kalkyleramera.se
Och om ytterligare 97 dagar så har jag tagit studenten - nice :D


Övningskörning nummer 4

Idag blev det övningskörning med en annan lärare, vilket gav så mycket mer.
Han kan berätta på ett helt annat sätt och jag körde inte vid tråkiga BT en ända gång.
Så nu har jag bokat några letkioner med honom framöver, men eftersom att han inte är orginell personbilslärare utan MC- lärare så blir nog de sista körlektionerna med den andra läraren ändå.
Nästa vecka ska jag boka in risk 1-an (för jag vill ha klarat av så mycket som går..)

Men när receptionisten säger " jag tror att du behöver fler lektioner än bara en gång i veckan" blir man lite mindre inombords..
Men chefen sa "Du vet ju inte vad vi har gjort därute" Och det höjde mig lite till, hans komplimanger ger en lite mer styrka faktiskt.

Oj, dags att kolla till de knastrande köttbullarna i köket !

Oh happy day :)

Idag har det varit en ovanligt bra dag.
Min syster har äntligen (efter en lång resa) fått sitt körkort, och jag är väldigt glad för hennes skull.
I sommar är det min tur ! och jag måste banne mig klara det innan jag flyttar tillbaka till mamma och pappa.
Vilket bara är 12 skolveckor kvar eller totalt 100 dagar (till studenten)

Och! jag lyckades "löda fast" "korgen" på blomringen som jag har börjat på nu. Det är en stor del av det kursarbete jag gör i verklstaden på guldsmedstekniska linjen som jag går. Nu när jag har klarat av den delen så är det inte så jättemånga svåra uppgifter kvar, visst är det knepiga grejer kvar men det känns som om det värsta är över.

Nästa kursgrej som jag skulle vilja testa att göra är ett colliélås (stavas?) vilket innebär ett finare lås för pärlhalsband i guld. För det verkar simpelt i jämförelse med det jag gör nu.
Så, hoppas det går bra nu med "blomringen" så att jag kan fortsätta med kurserna.

Jag har ett författararbete jag måste få redovisningsklart tills imorgon. Dock vet jag inte hur omfattande det ska vara men, boken läste jag ganska nyligen och informationen om författaren är inte så massivt så dethär ska nog gå. Och så kanske man ska försöka ligga i nu så man slipper massa skolarbete eftersläntandes, för det är så tärande på fokusen på allt annat.

Idag är det ändå en bra dag - 100 dagar kvar till studenten.

Phew !

Jag hörde någon mickla med vatten och upptäckte för några minuter sen att det var tillbaka - vilken tur !
Så nu blir det te och knäcke, tillsammans med skolböcker.
Senare ska jag iväg på teorikurs för körkortet, jag tror det är den näst sista lektionen för i mars (någongång) ska vi (tillsammans med en annan grupp) ha teorin på brandstationen.
Jag hoppas att jag lyckas ta körkortet innan sommarlovet.

Inget vatten !

Herregud, hur ska det här gå ?
Igår skulle några rör-gubbar fixa någonting med ledningarna så vattnet skulle vara av mellan 9.30-12.00
HÄRLIGT! tänkte jag, det var ju ändå när jag var i skolan. Så inget problem där inte, och vattnet fungerade utmärkt i morse. Men när jag kom hem och skulle tvätta händerna upptäcker jag att vattnet inte fungerar.. någonstans i lägenheten. Hur ska det här gå då ?
Man kanske borde ringa bostadsbolaget, men deras akuttelefon är endast till för om det är någon fara för egendom. Den enda faran nu är att jag inte får min dagliga gröt imorgon bitti, men det kan jag ju klara av :P

Hoppas att det löser sig.. för jag är sugen på te.

RSS 2.0