lost and found

För säkert två timmar sen började jag tänka på att jag har halkkörningenn imorgon, och kom på att jag skulle ge tillbaka den gamla förlovningsring som jag har fixat åt min körlärare.
Men jag hittade den inte, den var totalt väck. Jag kollade alla väskor, alla fickor, alla utrymmen. På något sätt hade jag slarvat bort den, och jag började få lite smått panik över morgondagen.
Hur kan man förklara en sån sak? "Eeeh.. fasen, jag glömde den" "Jag tror den är i skolan, glömde kolla igår" eller.. "jag hittar den inte just nu, men jag tappar aldrig bort saker så jag hittar den nog"
Jag började faktiskt gå igenom alla möjliga scenarion, utan något bra resultat.
När jag skulle kolla jackfickorna en sista gång så tänkte jag.. "Jag kanske har lagt den på hatthyllan" och DÄR, DÄR låg den. Så underbart att jag hittade den, nu slipper jag försöka hitta en ursäkt till min körlärare imorgon :D

En vecka senare..

Nu är det dags för ett inlägg.
Fotograferingen i Boxholm gick underbart, bilderna blev verkligen jättefina. Det är tur att man har kunniga kompisar :) tyvärr så är jag ju så ny i bloggvärlden att jag inte minns hur jag ska kunna visa bilderna, men jag ska ta hjälp av någon som kan senare och fixa allt.

Jag fick ett tråkigt besked i fredags, pappa är inlaggd på sjukhuset och har fått diabetes, självklart vet man ju att det inte är någonting farligt, det är ju sånt flera tusen lever med. Men ändå så blir man helt hispig och oroar sig mer än vad som egentligen är nödvändigt. Det värsta är, tycker jag, att folk omring en försöker lugna ner en och säger "det är ju inget farligt, han överlever". MEN JAG VET, jag är faktiskt inte helt efterbliven. Man blir orolig, det är inget man kan undankomma, man kanske överdriver lite, men när det kommer så oväntat så känns det. Nu har jag lämnat det lite bakom mig, jag har pratat med pappa och han mår ändå, under omständigheterna bra.

Jag har även hunnit med övningsköring och två jobbpass. I Lördags fick jag jobba över, från 4,5 timmar till 10. Det är ju inte ovanligt att man blir ombedd att jobba extra, och jag tackar ju inte nej heller för jag behöver lite extra inkomst. Men som tur var så slapp jag jobba extra i Söndags, och det var riktigt skönt. Nu ska jag inte jobba förrän v. 24, lite ledigt behöver jag, men jag kommer vara riktigt ringrostig den veckan.
Jag byter jobb i slutet på v. 26, och eftersom jag behöver "skolas om" i kassan så ska jag extrajobba på torsdag och fredag om jag får tag på chefen på ICA.

PÅ LÖRDAG ÅKER VI TILL BULGARIEN! Jag måste packa, tvätta, packa in lägenheten i lådor och hinna med allt sånt. Det är inte mycket tid kvar, jag är klar med alla lektioner så egentligen behöver jag inte göra något mer men det är fortfarande lite stress över det hela.
Jag måste;
[] tvätta
[] packa ner det mesta, jag ska ta med det hem på torsdag. samt packa till bulgarien för
det kommer jag knappt inte ha tid med innan vi åker.
[] städa undan alla skolgrejer, jag är ju faktiskt klar!
[] se över min ekonomi inför studenten :O
[] hinna extrajobba samtidigt som jag jobbar på BK.
[] ta körkortet !

Bara att sätta igång kanske, ringa hem och se till att allt är okej. Jag måste även få tag på ICA - chefen om jag kan jobba på torsdag och fredag eller om det är helt bortslösad tid att åka hem de dagarna.

3 banankartonger rikare

Igår bestämde jag mig för att kolla med hemköps personal om det fanns några banankartonger till mig :D
Jag fick nog det bästa svaret någonsinn;
"Tyvärr så tror jag inte att det finns några nu, men om det finns några på lastkajen så är det bara att komma och hämta".
Så idag, när jag försökte stressa mig till bussen för att hinna med en tidigare (men misslyckades), upptäckte jag två kartonger som jag senare gick för att hämta. Så nu är jag tre kartonger rikare, för jag hittade en till.
Även om jag misslyckades med att hinna med den tidiga bussen så fick jag tre förvaringskartonger som jag ska ta och fylla upp i helgen.
Ikväll blir det personalfest men först ska jag iväg och fota smycken i Boxholm, jag hoppas det går bra :D
jag fick även ganska mycket gjort i verkstaden, jag fick nämligen rodiera en silverring vilket var awesome.

Nu äger jag en perfekt passande enkaratsring som är rodierad, nu måste jag se till att inte missa bussen :D

Oops my bad

OKEJ ! FÖRLÅT!
jag måste erkänna att jag hade fel. Men jag var helt säker på att hon skulle skriva när vi skulle ses, det var därför jag blev så osäker. Jajja, nu har vi i alla fall bestämt en ny tid och när det mötet är klart så ska jag bara skriva ut det och lämna in det, gör jag orkar inte göra mer.

Dags att fortsätta, dagens lärdom; läs dina egna mejl innan du klagar på andra xD. Även om jag faktiskt trodde att hon skulle svara, jag som var dålig på att komma ihåg vad hon sa :P

Du som är svenskalärare borde väl ändå kunna svara på ett mejl?

Just nu vet jag inte riktigt vart jag ska rikta min irritation på denna äldre dam. Vi skulle gått igenom projektarbetet för att diskutera det idag trodde jag, men hon svarade aldrig på mitt mejl om när vi skulle ses så jag blev osäker. Därför bestämde jag mig för att gå hem och bli klar med resten av alla de skolarbeten som jag måste göra nu.
Men så ringer en klasskompis och säger att hon är uppe i våran verkstad, medans jag sitter hemma och försöker klura ut alla problem. Hon kunde väl ändå ha svarat på mitt mejl, hon är ju ändå svenskalärare !
Suck !
Igår glömde jag helt bort att jag tog cyckeln till skolan och jag fick ett sms av den klasskompis som jag går tillsammans med hem. "Tog jag med min cyckel hem?", jag tänker efter och inser att jag inte heller fick med min, där kände jag mig så jävla smart ;)

Jag glömde också bort vitsen med min förra rubrik - 25 filmer. Det var så att jag lånade 25 filmer av min syster i helgen och jag har redan betat av tre av de jag inte sett. Självklart tog jag med mig några som jag redan har sett bara för skojs skull. Ikväll blir det nog en till, men innan dess måste jag bli av med det jobbigaste skolarbetet - Företagsekonomin + samhällen som ska redovisas imorgon.

Nu ska jag fortsätta med mitt skolarbete för det ska fan bli klart idag !
Imrogon blir det en lång dag och jag hoppas på en riktigt rolig kväll i Lkpg med jobbet :D!

25 filmer - here i come

Jag fattar inte, tiden rinner ur mig. Jag börjar bli urkass på att planera så nu har jag dubbelbokat TRE saker på en och samma dag.
På onsdag ska jag
1. ha Samhäll, redovisning + missat prov.
2. spendera lite tid i verkstaden två trappor underför att förminska en ring med en sten i. Jag hade inte tänkt på..
3. att jag skulle till Boxholm efter lunch för att ta kort på mina smycken som borde vara tiptopp tills dess.
Så jag har en hel del att göra imorgon för att få dem att se supersnygga ut :P
Jag ska även på personalfest vid 18.30 i Linköoing som jag bara inte får missa.
Men som tur är så är det mesta av skolarbetena över och verkstadstiden får jag prata mig ur, vilket inte ska vara några direkta problem.

Imorgon skulle jag ha möte med min svenskalärare som ska hjälpa mig med mitt projektarbete som hon verkar ha bort. Jag hade själv tänkt kolla igenom hela men det verkar ha blivit något problem med word, om det sabbar hela skiten så DÖR jag.
Jag har nog tid till att fixa mina smycken imorgon inför fotodagen på onsdag, eftersom att verkstaden är öppen till halv sju :).

Nu ska jag nog sätta på en film och bara slappa, efter att jag har läst igenom projektarbetet såklart :)
Godkväll.

STOPP!

Klockan bara tickar iväg, hur ska jag hinna allt?
Dagen började med stadskörning tillsammans med en (ursäkta) nästintill inkompetent människa. Hur kan man få för sig att svänga rakt ut framför en buss, nästan framför en bil bara för att "det fanns en buss bakom?". Jag skulle ärligt talat inte vilja möta den människan i trafiken när den tar körkort, men man får väl hoppas på en förbättring.
För mig gick det i alla fall bra, och jag lärde mig nog mer av min samåkares fel och misstag än mina, haha.
Efter stadskörningen var det skola som vanligt, en lektion blev inställd och vi käkade tårta istället för att min klasskamrat vunnit i SM för bästa hantvert, grattis ! :D

Nu försöker jag som vanligt beta av skolarbeten trots att min hjärna är helt full med information av dagens intryck och händelser. Men jag ska försöka bli klar med projektarbetet, materialkunskapen, kultur och stilhistorian, smyckesteckningen och plugga på samhällen som jag trodde jag var klar med. Allt det ska jag försöka få klart under helgen, så jag är inte sysslolös.

Jag fick ett betyg till klart för mig idag och det är bara två veckor kvar tills betygen sätts, det är inte mycket kvar nu. Det är det allra sista och jag ska kämpa tills det är över.

Dålig update

Jag vet att jag har varit dålig på att uppdatera, och eftersom ingen läser ändå så känns det kanske meningslöst att skriva. Inte alls, det kan vara kul att gå tillbaka och läsa ibland :)

Det har hänt ganska mycket sen sisst. Vi var ju på fest och utekväll i Linköping vilket var väldigt trevligt och vi gick hem vid två.
I helgen var jag i Boxholm hos min pojkvän och vi gjorde inte särskillt mycket.
Igår var det bara verkstadstid och våran sista lektion (kultur och stilhistoria) var inställd för våran lärare är sjuksrkiven. Igårkväll satt vi ute och grillade och vi hade skitkul, ikväll ville resten som missat grillningen igår grilla igen :D
Tyvärr så var jag inte så sugen på grillat idag så jag har redan ätit. Det är så sjukt fint väder idag och jag känner verkligen inte för att göra något skolarbete, men det måste göras. Lite varje dag, annars kommer jag ingenstands. Idag fick vi betyg i Historia och där var det självklart glada besked.
Jag vill bara bli klar med allt, det är inte mycket kvar, nu har jag listat allt som är kvar och det får plats på 5 punkter varav en är utöver skolan och en blir jag av med på fredag.

Sunny Beach behövs, jag vill bara bli klar med allt och njuta just nu.


helt fel skor

Idag valde jag helt fel skor. Jag var så sugen på att testa mina avslutningsskor som jag hade i nian, men det resulterade i sex blåsor/ skoskav, vilket var jävligt onödigt.
Jag hade verkstadstid, projetksnack med min handledare och dagen slutade med betygsprat med försäljning och serviceläraren. Inget dåligt betyg där inte, vilket var ganska väntat :P

Kväll blir det fest, en tjej i klassen fyller på söndag så vi ska ut i Linköping en sväng :).
Jag hoppas att fötterna blir bättre tills dess, med tanke på att jag fick gå barfota hela vägen hem.
Nu måste jag kolla igenom allt jag ska kolla igenom (logiskt), sen blir det käkfix och så måste jag göra något åt de värsta blåsorna så jag inte får lida hela kvällen.

3,4,5 - tisdag, onsdag, torsdag.

De senaste dagarna har jag inte haft tid att skriva här, vilket är förståeligt (hoppas jag).

Tisdag; Min pojkvän fyllde ju år den 2:a Maj, så hans mormor och särbo kom på besök till hans mamma. När jag väl skulle åka iväg med bussen så frågade jag busschauffören om "enkel resa ungdom" på skärmen var till Boxholm. Han svarade ointressant och oengagerat "Ja", så jag klickade på den och höll mitt kort emot den orange delen på maskinen. Men maskinen visade att det bara dragits 10 kr istället för 22, självklart gick jag vidare ändå, östgötatrafiken får skylla sig själva lite.
Väl hemma hos min pojkvänns mamma blev jag bjuden på jättegod tacopaj och tårta. Klumpig som jag är, att inte tänka på att ta med mig övernattningsgrejer till honom vilket gjorde honom lite besviken. På bussen gjorde jag samma sak som när jag åkte dit, för det är ingen som säger någonting ändå.
När jag kom hem så satte jag mig och kollade igenom lite skolarbeten som vanligt.

Onsdag; Började skoldagen med samhäll, som egentligen inte gav någonting mer än en betygsatt hemtenta. Idag skulle jag fått reda på hela betyget men jag orkade inte vänta på alla betygssamtal som hon satt i just då.
Hela eftermiddagen satt vi uppe i verkstaden och jag tänkte "jag ska nog gå hem nu, jag behöver inte vara här".
För det behöver jag ju inte längre :D Men när vi egentligen skulle sluta vid fyra så satt jag ändå kvar, och fick ett samtal från min arbetsledare som frågade om jag kunde jobba två timmar.
Efter tre timmar på jobbet gick jag hem med en juice, cycklade snabbt till hemköp och köpte ingridienser till snickers. Vid nio kom en klasskompis och vi kollade på det sämsta Greys Anatomy avsnittet någonsinn.

Torsdag; Idag är det torsdag, idag började vi gå igenom frågor på historian. Vår lärare är så optimistisk när det gäller vår klass så vi vet inte vad vi ska tro när det gäller hans betyg. Jag får reda på mitt betyg på tisdag och jag hoppas det är något jag kommer le åt.
Efter historian var det samhäll och det var nästintill värdelöst. Jag är ju klar så jag satt där i en och en halv timme bara för att vara social, det slutade med att jag slumpade fram "framfall" på wikipedias slumpartickel- funktion. Då kräktes jag lite inombords och kollade igenom andra skolarbeten som måste bli klara inom tre veckor.
Lunch, ingen höjdare.
Efter lunchen hade vi våran slappaste lektion. Vi lyssnade på när vår försäljning och servicelärare pratade om hans tvåveckorssemester i USA, vilket verkade skitnice. Vi pratade även om den andra läraren på deras yrkesämne som tydligen hade sjukskrivit sig, vi har honom i ett ämne och vi diskuterade hur vi skulle göra nu när vi inte kan ha honom. 
Vår sista lektion bestod av SVENSKA. Vi skulle redovisa författarporträtt och bok, vilket jag måste erkänna att jag verkligen SÖG på. Jag hade inte läst på tillräckligt och jag sket fullständigt i om det lät intressant, alla satt och såg sjukt uttråkade ut.

Nu har jag även haft körlektion och lagat mat. Jag har planerat hela mitt körkort (nästan) och det är inte långt kvar. Maten blev underbar och det är något jag lätt gör om igen.

Imorgon ska jag gå igenom med min lärare vilka lektioner/ dagar jag kommer att missa på grund av stadskörning och halkkörning. Varje gång jag är på körskolan så är receptioisten alltid lika skeptisk till hur jag ligger till i körkortet, tro på mig tack (?!).
Det tråkiga är att min lärare kommer glömma det så fort jag sagt det, men vi får se hur det blir imorgon.


ICA, here I come

Jag skulle precis kolla min mejl för att kolla om min handledare skickat något med tanke på mitt projektarbete.
Där låg inget mejl om projektarbetet men det däremot ett mejl angående sommarjobbet på ICA i sommar.

Han behövde mitt hela personnummer och undrade om det var någon vecka jag inte kunde jobba, samt att jag skulle höra av mig angående förutsättningar osv. osv.

Så SKÖNT! Det är snart klart, sommarjobbet är snart helt klart.
Nu lättades skolarbetet en hel del måste jag säga, det finns lite motivation igen.

Lyckad lax

Godkväll, ja. Det blev så snabbt kväll, känns som om det var precis nyss jag kom innanför dörren och plockade undan reklamen som ramlat ner hos mig.
Jag har inte ens hunnit kolla på de skoluppgifter jag vill ha klart tills nästa vecka.
Idag fick vi en uppgift till, eller två rättare sagt. Jag SKA göra klart en ikväll, men då blir det inte mycket tid över till annat.
Det är sjukt hur tiden rinner iväg, vi har 25 dagar tills betygen sätts, 26 dagar kvar till Bulgarienresan.
INSANE!

Jag måste få tag på min svenskalärare som är handledare för mitt projektarbete, annars blir jag galen. Jag vet inte vad jag ska skriva längre, jag behöver feedback och motivation. Så fort jag öppnar dokumentet så tröttnar jag och ORKAR INTE LÄSA IGENOM HELA ! Så trött är jag..
Inte nog med det så har vi tusentals uppgifter i företagsekonomi som är samma sak med.

Dags att sätta igång, får försöka ha företagsekonomilagarna i bakhuvudet. Imorgon är det prov :/

RSS 2.0